Papierloos? Nog niet helemaal!


Misschien voelt u zich kiplekker in uw papierloos kantoor en overweegt u om uw volgende beursstand dan ook maar papierloos te maken. Ondanks alle ecologische overwegingen één tip: niet doen! Papier is en blijft een uitstekend hulpmiddel om diverse activiteiten op de beursstand te optimaliseren:

Handig!: We worden geboren met twee handen. Op een beursstand is dat meestal één hand te veel. Gaat u nabij het gangpad op zoek naar bezoekers om aan te spreken, hou dan enkele folders in uw linkerhand. Die is alvast gepaaid, en u houdt uw rechterhand vrij om mensen de hand te schudden.

Weggevertje: De bezoeker die u aangesproken hebt, blijkt helemaal niet tot uw doelgroep te behoren. Dit is de snelste manier om hem of haar op een vriendelijke manier wandelen te sturen: neem ene brochure uit uw linkerhand (zie hierboven), overhandig ze en wens hem of haar nog een fijne dag.

Wegzendertje: Blijft het verdiepende gesprek op de stand eindeloos verder dobberen? Ook hier brengt papier redding. Resumeer wat u besproken heeft, overhandig een brochure ‘waarin alles gedetailleerd uitgelegd staat’, begeleid hem of haar naar het gangpad en neem vriendelijk afscheid.

Pasmunt: Toont uw bezoeker enige aarzeling om zijn of haar visitekaartje te overhandigen of de gegevens op de badge te laten inscannen? Geef hen een folder met daarop vastgeniet uw eigen visitekaartje als pasmunt. Voor wat, hoort wat, toch?

Bruggetje: Sommige beursbezoekers hebben een milde vorm van pleinvrees en willen liever niet aangesproken worden. Een folderrek vlak bij het gangpad geeft de kruidjes-roer-me-niet de mogelijkheid om ongestoord een brochure mee te nemen en zo een bruggetje te leggen voor een later contact.

Wachttherapie: Moet de bezoeker op de stand even wachten tot zijn aanspreekpartner vrij is? Geef hem of haar alvast iets te drinken en een brochure om te doorbladeren. Helemaal top wordt het wanneer u in deze fase ook al de specifieke documentatie kan geven waar de bezoeker op uit is.

Jachttrofee: Sommige bezoekers zijn heel erg old school als het op informatiedragers aankomt. Voor hen geen usb-stick of een downloadlink, maar een (forse) papieren catalogus die ze als een jachttrofee mee naar huis tronen.


  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.