Zelfs op vrijdagmorgen...


studenten arteveldehogeschool

Studenten die op een vrijdagmorgen om 8u.25 staan te popelen tot we eraan beginnen, - het overkomt me niet zo vaak. Maar afgelopen vrijdag dus wel! In alle vroegte, op een boogscheut van de perfide Overpoort, op de campus Kattenberg van de Arteveldehogeschool. Opdracht: maak van ons in een goeie 100 minuten beursprofessionals. Vragende partij: studenten van het derde jaar Event Management.

horeca expo stand stofzuigen

De hele ploeg had twee dagen eerder de vakbeurs Horeca Expo bezocht met een dubbele opdracht: ga op zoek naar gebruikersvoordelen en ga op zoek naar inefficiënt standgedrag. En maak er foto's van, uiteraard. De oogst aan (slogans met) gebruikersvoordelen was wat magertjes (2 snapshots), maar de foto's van klungelig gedrag waren boenk erop: eenzame standhouders die beteuterd naar de tippen van hun schoenen zitten te staren, bange wezels die zich verbergen achter smartphones en tablets, arro's in maatpak die het liefst hebben dat je tegen hun kont praat, standen waar je niet op kunt omdat er nog iemand aan het stofzuigen is... Ze waren rijkelijk vertegenwoordigd in het foto-overzicht dat mij door de studenten werd voorgeschoteld.

Als iemand van 21 die nog nooit een voet op een beurs gezet heeft, feilloos identificeert wie wél zin heeft om te communiceren en wie niét, hoe zit dat dan eigenlijk met iemand van pakweg 40, die 2 à 3 keer per jaar een beurs bezoekt om er contacten te leggen en nieuwe leveranciers te vinden? Hoe voelt zo'n professional zich als ie om de haverklap geconfronteerd wordt met exposanten en standmedewerkers die er (misschien maar héél) eventjes geen zin in hebben? Hoeveel grofheid kan je hebben wanneer, bij wijze van spreken, de centen in je portefeuille op en neer aan het dansen van gretigheid om uitgegeven te worden? Elke webshop bedankt je voor je bezoek, - zelfs als het winkelmandje leeg blijft. Elk televisiestation bedankt je voor en na elk programma voor het kijken. En op de beursstand? Tja... ' Wij zitten in de biezniez, wij moeten niet bedanken, - zo goed zijn wij'.

horeca kijk eens naar mijn poep

Voor daar misverstanden over ontstaan: Horeca Expo is een knap evenement, dat er regelmatig in slaagt zichzelf opnieuw uit te vinden. Een spannende vakbeurs die haar oor zeer dicht tegen de zwangere buik van het horecabedrijf legt en elke nieuwe ontwikkeling probeert te begrijpen, te interpreteren en te vertalen naar wat op de beursvloer aan de berzoeker aangereikt wordt: veel beleving, veel inspiratie, veel fun.. Geen wonder dat de groep studenten die de beurs op woensdag bezocht had, zelfs op vrijdagmorgen nog helemaal tipsy van enthousiastigheid was. Mooi voor Horeca Expo, leuk voor mij, maar het neemt niet weg dat er nog een grote - té grote! - groep exposanten is die absoluut geen benul heeft waar die Horeca Expo eigenlijk over gaat. Vindt u het erg dat ik dat erg vind?

( (c) foto's: de charmante dames en heren van 3 Event Management - Arteveldehogeschool)

#horecaexpo #livecommunication #vakbeurs #beurstraining #eventmanagement #arteveldehogeschool

  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.