Projectteam: ga voor dubbel gemengd


Bij de voorbereiding van een beursdeelname doe je beter niet alles in je uppie. Stel een projectteam samen met vertegenwoordigers uit alle relevante afdelingen (verkoop, marketing, R&D, productie, HR) en dit wordt alvast een stuk makkelijker:

- coördinatie: Welke nieuwe modellen zullen wanneer klaar zijn? Wat is hun innovatiegehalte? Hoeveel marge zit er op de productie? Wat zijn de logistieke uitdagingen op nieuwe markten? Op al die vragen krijg je prompt een antwoord wanneer in het team vertegenwoordigers uit de betrokken afdelingen zitten. Daardoor kan je sneller de correcte strategie ontwikkelen en loop je niet het risico dat alles te elfder ure bijgestuurd moet worden.

- klankbord: Het projectteam is een klankbord voor alle essentiële beslissingen en geeft meet dynamiek aan de creatieve processen. Omdat in het team alle belangen en visies vertegenwoordigd zijn, komt u sneller tot een evenwicht tussen mercantiele en ideële doelstellingen, tussen korte termijn en lange termijn, tussen makkelijk en wat moeilijker te cijferen, tussen transactiegericht en belevingsgericht.

- ambassadeurs: Een beursdeelname moet ook intern ‘verkocht’ worden: iedereen moet weten dat de beursdeelname eraan komt, iedereen moet weten wat er op het spel staat en bij voorkeur is ook iedereen enthousiast over het project. In het team heb je alvast voor elke afdeling een ambassadeur die de medewerkers op regelmatige tijdstippen op de hoogte kan brengen van de vorderingen van het project.

- rekruteerders: Om een stand te bemannen heb je heel uiteenlopende profielen en competenties nodig, van rasverkopers en geboren entertainers tot mensen die de gave hebben om complexe materie op een heldere manier uit te leggen. Dankzij de teamleden vind je ik elke afdeling de medewerkers die het best aan het profiel beantwoorden en het best in het standteam integreren.


  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.