Organiseer uw eigen marktonderzoek


Hoe goed weet u wat klanten en gebruikers van uw producten denken? En hoe goed weet u wat ex-klanten of niet-gebruikers denken? Uw beursstand is de plek bij uitstek om een gedetailleerd beeld te krijgen van wat er in een markt beweegt en welke ontwikkelingen vandaag en morgen relevant kunnen zijn voor uw onderneming.

Vakbeurzen – en dan vooral vakbeurzen die nationaal of internationaal de toon zetten – zijn belangrijke kristallisatiemomenten voor een bepaalde branche of industrietak. De simultane aanwezigheid van fabrikanten en afnemers, ontwikkelaars en gebruikers, importeurs en exporteurs, voorschrijvers, deskundigen en mediamensen creëert een bijzondere dynamiek: fabrikanten stellen er hun nieuwigheden voor, deskundigen debatteren over nieuwe ontwikkelingen en hun impact op de sector, gebruikers delen er hun ervaringen met anderen.

Uw beursstand is de perfecte uitvalsbasis voor diverse soorten marktonderzoek: benieuwd of de nieuwe features in de smaak vallen? Potentiële gebruikers vertellen het u. Wilt u weten welke nieuwe technologieën op het punt staan door te breken? Bekijk het randprogramma en ga in debat met experts. Wilt u zicht op het ondernemersvertrouwen? Stel de vraag naar investeringsplannen aan wie bij u op de stand langs komt.

Om ervoor te zorgen dat het oogsten van al die marktinformatie optimaal verloopt en geen waardevolle info verloren gaat, is het nodig dat het volledige standteam weet dat ook marktonderzoek één van de deelnamedoelstelling is. Bespreek vooraf wat u allemaal te weten wilt komen, hoe de relevante vragen in een gespreksscenario geïntegreerd kunnen worden en welke medewerkers zich in eerste instantie op dit soort verdiepende gesprekken zullen toeleggen.

Vertel ook aan de standontwerper wat u van plan bent, zodat op de stand een iet of wat afgeschermde zone voor marktonderzoeksactiviteiten voorzien kan worden.


  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.