4 redenen om door te lopen (en 3 om te stoppen)


Hoeveel displays, banners en slogans heeft u tijdens uw laatste beursbezoek écht gezien? Hoe vaak heeft u halt gehouden? En waar heeft u de pas versneld? Hieronder vindt u waarom:

- zoekplaatjes: Een visual is meer dan een uitvergroting uit de catalogus. Alles wat te gedetailleerd is, gaat sowieso verloren, dus kunt u het maar beter eenvoudig houden: één sterk beeld en hooguit enkele regels tekst. Of beter nog: trefwoorden. Steekwoorden. Bullets.

- formules: Ook indien uw doelgroep vlotjes de moleculaire formule voor styreen-maleïnezuuranhydride kan neerpennen, is het toch geen goed idee om er de drie wanden van uw beursstand mee te bekleden. Ook professionele bezoekers zijn een dagje uit en willen (ook) geëntertaind worden.

- taalfauten: In elke taal zijn fouten storend voor bezoekers die die taal als moedertaal hebben. Ze maken uw firma in de perceptie minder betrouwbaar. Polder-Duits en Achterhoek-Engels zijn het resultaat van veel huis- tuin- en keukenvlijt en komen niet professioneel over.

- net-niet: Sterke presentatieconcepten die niet tot in de diepste vezel uitgewerkt worden, missen hun doel. Wie een beetje oplet, kan aan de visual zien wie waar op de rem is gaan staan. De kiemen van het sterke concept zijn er nog wel, maar de uitwerking deugt niet.

Hiervoor stopt u waarschijnlijk wel:

- mensen: Mensen scoren altijd goed op visuals en zorgen voor associaties als betrouwbaarheid, nabijheid en enthousiasme. Nog sterker wordt het wanneer u eigen medewerkers en/of klanten zo ver krijgt dat ze model staan. Laat de uitvoering over aan een professionele fotograaf.

- verrassen: Bezoekers filteren onbewust talloze visuele prikkels weg, behalve wanneer die prikkels hen op een of andere manier verrassen. Onverwachte beelden hebben een grote stopkracht en houden de aandacht net lang genoeg vast om de automatische filters te doorbreken.

- herkenbaarheid: Met visuals van herkenbare gebruikssituaties geeft u een overtuigend antwoord op de vraag “What’s in it for me?” en profileert u zich als een onderneming die weet wat haar klanten zoal bezig houdt.


  • Facebook Black Round
  • Google+ - Black Circle
  • Twitter - Black Circle
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.